lauantai 21. syyskuuta 2013

Arjen pelastaja: makaronilaatikko

Kun ei keksi mitä laittaisi, voi laittaa makaronilaatikkoa. Meillä ei syödä oikeastaan ollenkaan sitä klassisinta versiota vaan näitä kahta variaatiota. Eka on mausteinen voimapata tomaattikastikkeella ja jälkimmäinen on soijarouheesta sovellettu. Eka versio on miehen ja esikoisen suosikki, sillä ne tyypit ei käytä ketsuppia ja niiden mielestä tää tomaattikastikkeinen tietty maistuu "joltakin". Poika ja nuorin lapsi rakastavat ketsuppia, joten tää soijarouheversio on niiden heiniä. Jos et ole kokeillut makaronilaatikkoa soijarouheesta, niin suosittelen, se on kuin tehty siihen!

Makaronilaatikko kind of "Lasagnette"

Paista  400 g paistijauhelihaa kuumalla pannulla tumman ruskeaksi, eli paista asenteella, älä kiehauta omissa nesteissään
Sekaan valkosipulia, sipulia, vihreää paprikaa, chiliä ja paista hetki
Lisää tomaattimurskaa purkillinen ja mascarponea puoli purkillista
Mausta oreganolla, suolalla, pippurilla
Sekaa keitettyjen makaronien joukkoon tomaattilihakastike ja lisää mozzarellaa
Käytä uunissa hautumassa



Makaronilaatikko soijarouheesta

Tästä tulee itseasiassa parempaa, kuin siitä jauhelihaisesta versiosta, niistä tulee yleensä sellaisia jämähtäneitä laatikoita, tästä tulee pehmeämuotoinen. Soijarouhetta voi säilöä kaapeissaan noin ikuisuuden, joten nämä ainekset löytyy kotoa aina, on niiiiin halpaa, hyvää, tavallista arkiruokaa. Soijarouhe pitää maustaa ponnekkaasti, muuten ei maistu miltään.

Keitä makaronit
Liota 2-3 desiä tummaa soijarouhetta 2-3 desissä keitettyä vettä (eli samat suhteet)
Lisää reilusti paprikajauhetta, grillimaustetta, suolaa, pippuria 
Sekoita maustetut soijarouheet, johon neste on imeytynyt makaronien sekaan ja lisää seos, jossa on 2 dl kermaa, 2 dl maitoa ja 2 munaa, sekä suolaa ja valkopippuria
Lisää juustoraastetaa pinnalle ja asettele uuniin miettimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti