perjantai 20. syyskuuta 2013

Valkosipuliset vihreät pavut


Rakastan vihreitä papuja, niiden kuuluu narskua hampaissa oikein huolella, ne on voimaruokaa ja ne on kauniita. Vihreitä papuja on tosi helppo ja nopea laittaa ja kaupoista niitä löytää nykyisin läpi vuoden. Pavuista napsitaan vain päät pois, paistetaan voissa valkosipulia hetki ja sitten pavut sinne sekaan.  Lopuksi nämä huurrutetaan suolalla. Lössöt pavut on rikos.

Anoppi duunaa nämä höyrykeittimessä, joka on kiistattoman hyvä menetelmä sekin. Mulla vaan ei ole höyrykeitintä, joten paistan näitä yleensä kannen alla, jotta kosteutta riittää, mutta tosiaan rakenteen pitää olla kiinteä tarjoiluvaiheessakin.

Vihreät pavut on ässäruokaa pihvin seurana, pastan rinnalla ja Nizzan salaatissa.

Meillä tää on myös lapsiystävällistä ruokaa, sillä menee heittämällä koko pannullinen - luultavasti valkosipulivoin ansioista.

Sekaan papujen kanssa pannulle voi heittää myös kanaa, pinjansiemeniä tai mantelia, balsamicoa tai tomaattipyrettä. Parmesan on kans aika O la laa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti